ruudenalinenaarzuidwestindia.reismee.nl

Dag 10 Rondom Munnar

Vanmorgen om 8:00 uur ontbijt in onze homestay, toast met omelet en een Indiaas broodje met curry. Dat laatste valt 's ochtends nog steeds niet mee..... Om 9:00 uur staat onze gids klaar om ons en Dawn, een Engelse dame, die met ons mee zal gaan, wegwijs te brengen in de omgeving. We gepaan met de auto. We starten de tour met de spicegarden en krijgen wederom uitleg over diverse kruiden, dit keer niet de keukenkruiden maar de kruiden te gebruiken bij gezondheidsproblemen. Niet alles konden we volgen, de man sprak verschrikkelijk snel en daarna was natuurlijk de mogelijkheid allerlei lotions te kopen voor werkelijk allerlei kwaaltjes, van diabetes tot haaruitval, van rugpijn tot concentratieproblemen. De volgende stop is het theemuseum. We kregen een film te zien over hoe het theeplukken georganiseerd is, het gehele productieproces van thee en een tentoonstelling met wat geschiedenis. Daarna natuurlijk een kop thee gedronken. Vervolgens gaan we naar de mountaintop view. Onderweg zien we mooie vergezichten, komen langs marktjes, bij een meer waar de Indiase mensen varen en flaneren. Het was overal erg druk want ook hier is het weekend. Bovenaan de berg gekomen, worden we beloond met een geweldig uitzicht. Vele foto's worden geschoten maar ook wij zijn een bezienswaardigheid en worden op selfies en foto's gezet ;-). Daarna de terugweg, het is inmiddels 16:00 uur. We zien nog een groot aantal apen in de bomen hangen en spelen en een reuze eekhoorn die op een tak van de boom ligt te slapen. Rond kwart voor 6 zijn we weer in onze homestay. Straks lekker eten en daarna proberen of we eindelijk weer wat foto's kunnen plaatsen. Het weer is goed, steeds rond de 30 graden en geen spatje regen terwijl het hier zo groen is! De meeste mensen zijn hier vriendelijk en een aantal spreken zeer goed Engels. Vandaag hebben we weer het e.e.a. gehoord van onze gids over allerlei dagelijkse dingen in India, erg boeiend.

We zouden graag heel veel spullen hier vandaan meenemen maar ja, onze rugzakken kunnen helaas dat niet aan. Dus nu alvast de hoop op zakken met kaneelstokken, gemberwortels, kurkumawortels etc. maar meteen de grond in boren....

Reacties

Reacties

Nicoline

Een niet alleen heel mooie reis, maar zo leer je ook nog eens wat. Leuk om zo met jullie mee te reizen vanaf de computer/tablet.

Veel plezier nog.

Liefs,

Nicoline

Monique

Eten jullie dat broodje curry wel op 's morgens...?? Jammer dat jullie geen zakken meenemen met allerlei wortels...toch maar eens een banaan in de grond steken of een kaneelstokje...wie weet.....;-)...Ben weer benieuwd naar de vergezichten en ook die van dichtbij....

Karin

Wat een dagen ...prachtig hoor!! Moeten in Nederland maar eens op zoek gaan naar workshop curries maken!! Mmmmm lekker ????

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!